Vandmiljø Randers og Randers Havn flytter sammen
Vandmiljø Randers og Randers Havn har indgået gensidig lejekontrakt og kan se frem til at flytte sammen i et bæredygtigt og funktionelt kontorhus. Et kontorhus, der med Vandmiljø Randers som bygherre og det valgte totalentrepriseteam med MT Højgaard i spidsen, skal stå færdigt i foråret 2024.
Et stort regnvandsbassin, der kan rumme større mængder regn, vandgennemtrængelige belægninger på parkeringspladsen, insekthoteller til at beskytte og forøge biodiversiteten – sådan sætter Vandmiljø Randers viden om regnvandshåndtering og bæredygtighed i spil i landskabet rundt om det kommende kontordomicil. Et landskab der sammen med det 5 etager høje kontorhus bliver indgangsporten til det nye havneområde.
I Randers Havns bestyrelse er man også positivt stemt. Daniel Madié, formand for Randers Havns bestyrelse, er meget begejstret, og er overbevist om, der bliver et fantastisk miljø på det nye havneareal:
Placeringen gav mening
Med beliggenhed lige dér hvor Ny Havnevej møder Kristrup Engvej, opfører Vandmiljø Randers og Randers Havn deres kommende fælles kontorhus. Sammen har de to virksomheder indgået en gensidig lejekontrakt, hvor Vandmiljø Randers lejer sig ind på havnens arealer, og Randers Havn lejer sig ind i Vandmiljø Randers’ kontorbygning.
Placeringen af kontorhuset er ikke tilfældig og har været en samlende kraft for de to lokale virksomheder.
John Morgen, der er havnedirektør i Randers Havn, er enig:
Nærmere en realisering
Som bygherre på kontorhuset sendte Vandmiljø Randers i foråret byggeriet i totalentrepriseudbud. Og nu er kontrakten med det vindende team under MT Højgaard endelig skrevet under.
Projektleder for det kommende kontorhus, Susanne Jensen fra Vandmiljø Randers, lægger ikke skjul på, at MT Højgaard leverede et gennemarbejdet tilbud og en skarp pris:
Hos MT Højgaard og det vindende entrepriseteam er man glade for det nyvundne samarbejde.
Fokus på bæredygtighed
Ud fra ønsket om at kende kontorhusets miljøbelastning fra konstruktion til drift har Vandmiljø Randers i totalentreprisekonkurrencen krævet udarbejdelse af (LCA) livscyklusanalyser. Og her imponerede totalentrepriseteamet igen Vandmiljø Randers med deres forslag.
Og når det kommer til bygningens udtryk, så tager det sit afsæt i ønsket fra Vandmiljø Randers om "et hus, der signalerer, at det kan holde til at stå på en havn". Det råber ikke så højt om, hvem der bor i huset. Et bevidst valg, lyder det fra administrerende direktør i Vandmiljø Randers, Peter Christensen:
Omgivelserne rundt om Vandmiljø Randers’ kontorhus vil dog tydeligt fortælle, at her nedsiver og afleder man regnvandet lokalt. Besøgende vil blive mødt med vandgennemtrængelig belægning og en bølgende regnvandskanal med et afsluttende frodigt, grønt og blåt regnvandsbassin.
Fleksibilitet og synergi
Kontorhuset kommer til at huse knap 70 kontorpladser og rumme fælles reception, kantine, mødefaciliteter og tagterrasse for de to lokale virksomheder. Stordriftsfordele som begge virksomheder ser frem til at drage nytte af.
Gennem hele processen har de to virksomheder haft medarbejderne med, så bygningen indvendigt er tilpasset organisationerne.
Kontorhusets rum har altså fra start mange indretningsmuligheder, som giver mulighed for at hele dele af de enkelte etager kan udlejes, som selvstændige enheder.
Første spadestik bliver taget i februar 2023, og så står kontorhuset færdigt i foråret 2024.
Fakta
- Bygherre: Vandmiljø Randers
- Totalentreprenør: MT Højgaard
- Rådgivende ingeniører: Frandsen & Søndergaard
- Arkitekter: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter
- Landskabsarkitekt: ARKPLAN
- Kontorhuset bliver ca. 2.500 m2., og der etableres 60 p-pladser på den i alt 7.000 m2 store grund.
- Kontorhuset forventes at stå færdigt i 2024 og vil rumme knap 70 kontorpladser.
- Derudover er byggeriet klargjort til en evt. udvidelse med en erhvervsklynge udført af private investorer.
- Tre totalentreprenører blev prækvalificeret og afgav bud, og MT Højgaard vandt altså udbuddet.
- Projektets kontraktsum er på 51,5 mio. kr.