300 elever markerede Vandets Dag i Randers

Efter 2 års Corona-pause kunne arrangørerne, Randers Naturcenter, Verdo og Vandmiljø Randers, endelig igen markere FN's internationale temadag - Vandets Dag - med et stjerneløb om vand for kommunens 3. klasser.

Vandets Dag Velkomst

Vandets Dag 2022 - Eleverne venter spændt på at blive sendt ud til de 19 forskellige poster om vand.

Af: Mia Kirkegaard Pedersen

 

Alle sanser kom i brug på Randers Naturcenter, da eleverne løb rundt mellem posterne og var med til at sætte fokus på det livsvigtige vand. Der blev drukket af Gudenåen, kigget på vanddyr i søen, bygget vandværk, sorteret affald fra inden afløb, lært om Amazonfloden vs. Gudenåen, jords nedsivningsevne, renseanlægget rensningsprocesser og meget, meget mere.

Vi har virkelig set frem til at møde og samle eleverne igen til en dag, hvor vand bliver vendt, smagt, diskuteret og kigget på i de naturskønne rammer på Randers Naturcenter. For alle os, der i det daglige arbejder med vand, er det helt centralt at være med til at lære eleverne, at vand er vigtigt.

Arrangørerne, Vandmiljø Randers, Verdo og Randers Naturcenter, kunne glæde sig over god opbakning fra kommunens skoler.

Eleverne har været enormt nysgerrige, og det er tydeligt, at eleverne krydskobler deres viden – den viden som vi fagfolk hver især bidrager med på dagen.

Lokal forstærkning med et andet perspektiv på vand

For at komme bredt rundt om vand som emne har de tre arrangører indhentet lokal forstærkning. Derfor står også Randers Regnskov, Affald Randers, Museum Østjylland og Randers Bibliotek med en post på dagen.

Vandets Dag er en årlig succes, og hvor det nye fra gang til gang er, hvem vi har allieret os med af kolleger med et andet perspektiv på vand. Vi er flere i Randers, der gerne vil lære den fremtidige generation om vand, hvorfor det er en vigtig ressource, og hvor vigtigt det er, at vi passer på det.

Fagfæller ser muligheder i konceptet

Selvom arrangementet er eksklusivt for kommunens 3. klasser, så er det ikke arrangørernes ønske at holde på konceptet, men netop at udbrede viden om Vandets Dag i Randers.

- For os som arrangører handler det om at bidrage til udviklingen af samfundet ved at sætte fokus på vand. Så jo flere, der anvender et koncept som vores, jo bedre, lyder det fra arrangørerne.

Vandets Dag-konceptet i Randers er flere gang formidlet videre til fagfæller, der ikke er blege for at rose eventen.

Vandets Dag er en tilbagevendende begivenhed – og arrangementet til kommunens 3. klasser finder også sted næste år den 22. marts.

Vandets Dag Søen

Vejret var strålende, og humøret var højt. Her ses elever i færd med at lede efter søens små dyr.

Vandets Dag Regnskoven

Randers Regnskov deltog også med en post til Vandets Dag i Randers. Posten hed Amazonfloden vs. Gudenåen.

Vandets Dag Elev Drikker Vand

Gennem et Lifestraw smagte eleverne på Gudenåen.

Vandets Dag Vandpost

Vand var eksklusivt på programmet til Vandets Dag i Randers.