Storkeengsprojektet sender tung trafik gennem Vorup
Arbejdet med at klimasikre Vorup rykker tættere på boligerne. Nye stisystemer, ny servicevej, anlæg af nyt regnvandsbassin og oprensning af grøfter i engen gør, at veje som Vænget og Bojesvej bliver adgangsveje for arbejdskørsel ud i engen.
2021 er kun lige startet, men hos Vandmiljø Randers har opgaven med at klimatilpasse Vorup til mere regn, stormflod og højere vandstand ikke ligget stille.
Mens diget sætter sig, så bunden ikke flyder ud i Gudenåen, går Vandmiljø Randers nu i gang med andre opgaver:
Vænget og Bojesvej bliver arbejdsveje
For at kunne drifte området i fremtiden anlægger Vandmiljø Randers en permanent servicevej i forlængelse af Bojesvej. En vej, der skal sikre, at Vandmiljø Randers bl.a. kan tilse kontraklapper langs digekanten, og som samtidig vil fungere som sti ud i engen.
Dige, grøfter og bassin skal tilpasse Vorup og engen til klimaændringerne. Samtidig anlægges der rekreative elementer så som nye stier, der gør det muligt at nyde og opholde sig i den smukke natur.
Servicevejen/stien kobles sammen med stien på den gamle jernbane, digestien og den nuværende sti fra den Blå Bro. En ringforbindelse, der gør den unikke natur i engen og langs Gudenåen mere tilgængelig.
Klimatilpasningsprojektet Storkeengen forventes at være færdigt i 2022/2023 – alt afhængigt af hvordan diget sætter sig. Det næste arbejde Vandmiljø Randers sætter i gang – forventeligt i februar - er ramning af funderingspæle og opførelse af en pumpestation.
Fakta
- Storkeengen er et klimatilpasningsprojekt udarbejdet af Vandmiljø Randers og Randers Kommune.
- Storkeengsprojektet er både nationalt og internationalt anerkendt for dets kobling mellem tekniske løsninger, naturformidling og byudvikling.
- Storkeengsprojektet udspringer af det store projekt, Byen til vandet.
- Storkeengens ca. 43 ha store projektområde bliver det første realiserede projekt på den 8,8 km lange strækning langs fjorden og Gudenåen, der klimatilpasses som en del af kommunens projekt, Klimabåndet.