CRA Regnhytten

Her får du overblik over vores arrangementer, gå hjem-møder, åben-hytte-arrangementer og meget mere. Alle arrangementer er gratis for borgere, virksomheder og institutioner i Randers Kommune. Kig vores events igennem - måske der er et, der passer dig!

16. august 2021 - Kom til officiel åbning på Østervold

Det første synlige skridt på rejsen hen mod et Randers, hvor by og vand er kommet tættere på hinanden, kan nu ses på Østervold.

Efter godt 7 måneders anlægsarbejde er det nye regnvandsbassin på Østervold og de grønne arealer klar.

Vandmiljø Randers og Randers Kommune inviterer derfor til fejring mandag den 16. august kl. 14-16.

Her vil borgmesteren sammen med Vandmiljø Randers’ bestyrelseformand formelt indvie bassinet, der kombinerer klimatilpasning og byudvikling. Og man må sige, at det blå element er kommet ind på volden med det nye regnvandsbassin. Med de smukke beplantninger og små terrasser er der blevet plads til velvære, fællesskab og oplevelser i det nye byrum.

Det endelig program offentliggøres i uge 31. Du finder det også på randersfestuge.dk.

Uge 33 2021 – Mød os i Rådhushaven

Kom og hør om regnvandsbedets mange muligheder, når vi alle hverdage i uge 33 (i Randers Festuge) står klar ved Regnvandshaven i Rådhushaven på Rådhustorvet i Randers.

Vi står klar til at besvare alle dine spørgsmål i Rådhushaven mellem kl. 14-16.

Vil du gerne sørge for at få flere insekter i din have, så du er med til at sikre biodiversiteten? Vil du gerne vide hvordan, og ikke mindst hvilke planter der er egnet til et regnvandsbed?

 

25. august 2021 - Lær om regnvandsløsninger i hjemmet og i haven

Blev du nysgerrig efter at høre mere om regnvandsløsninger efter at have mødt os i Rådhushaven i Randers Festuge, eller ser du først eventen nu?

Du har en unik mulighed for at se, hvad der sker under et skybrud, når vi åbner for sluserne i vores skybrudsmodel på pladsen ved REGNhytten.

I tørvejr kan du på klos hold se, hvor og hvordan vandet trænger ind i kælderen. Vi demonstrer, hvordan du kan sikre din kælder med fx en højvandslukke, bold i afløb m.m. Derudover kommer du en tur rundt på REGNhyttens anlæg, og ser regnvandsbede i brug. Undervejs forklarer vi, hvorfor regnvandsløsninger i haven er med til at sikre din bolig nu og i fremtiden. Og giver dig konkrete bud på, hvordan du kan takle regnmængderne, så de ikke er til gene; men gavn.

Arrangementet er fra kl. 15-18.

Du parkerer på P-pladsen ved siden af REGNhytten. Adressen er: Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ.

4. september 2021 - Plantemarked på Østervold

Mød os til Haveselskabets plantemarked på Østervold.

Den 4. september fra kl. 9:30-12:00 på Østervold, 8900 Randers C. 

Vi er klar med en stand, hvor du kan komme og spørge til regnvandsbede og andre løsninger, hvor regnvandet nedsiver eller bruges aktivt i haven. I fagsprog: lokal afledning af regnvand (LAR).

Så er du på udkig efter spændende planter til at fylde i (regnvands)bedet, så siger plantefolk, at september er en rigtig god plantemåned.

6. september 2021 - Aftenarrangement om skybrudssikring

Som boligejer er kælderen dit ansvar at sikre mod oversvømmelse og opstuvning af spildevand. Heldigvis behøver du ikke gøre meget for at undgå ødelæggelser.

Mandag den 6. september fra kl. 17-18 ved REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ inviterer vi interesserede kunder ind til en aften om skybrudssikring.

Du vil denne aften få konkrete ideer til, hvordan du med enkle midler kan sikre din kælder og bolig.

Arrangementet kræver ikke tilmelding. Der vil være lidt til ganen til alle fremmødte.

21. september 2021 - Aftenarrangement om skybrudssikring

Var du forhindret i at deltage tidligere på måneden, så gentager vi arrangementet.

Som boligejer er kælderen faktisk dit ansvar at sikre mod oversvømmelse og opstuvning af spildevand. Heldigvis behøver du ikke gøre meget for at undgå ødelæggelser.

Tirsdag den 21. september fra kl. 17-18 ved REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ inviterer vi interesserede kunder ind til en aften om skybrudssikring.

Du vil denne aften få konkrete ideer til, hvordan du med enkle midler kan sikre din kælder og bolig.

Arrangementet kræver ikke tilmelding. Der vil være lidt til ganen til alle fremmødte.

9. oktober 2021 - Undgå vand i kælderen

Som boligejer er kælderen dit ansvar at sikre mod oversvømmelse og overløb fra kloaksystemet. Heldigvis behøver du ikke gøre meget for at undgå ødelæggelser.

Besøg os:

Lørdag den 9. oktober fra kl. 11-12 ved REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ

Her inviterer vi interesserede kunder ind til en aften om skybruds- og kloakvandssikring.

Du vil denne aften få konkrete ideer til, hvordan du med enkle midler kan sikre din bolig.

Arrangementet kræver ikke tilmelding. Der vil være lidt til ganen til alle fremmødte.

22. oktober 2021 - Børnedag i REGNhytten

Tag børn og børnebørn med til en spændende dag i REGNhytten. Lad børnene opleve udfordringer, løsninger og sjov med regnvand.

Lad dem bl.a. prøve aktiviteter som lav din egen sky, byg dit eget nedløbssystem, skyd have- og klimaskurke ned med vandpistoler og meget mere.

Børnedag i REGNhytten finder sted fredag den 22. oktober fra kl. 10-14 i REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ.

Hele dagen vil der være et væld af aktiviteter for børn.

Arrangementet er gratis og henvender sig til kommunens borgere. Tilmelding er ikke krævet. Vi vil være vært med lidt børnevenligt til gane og mave.