CRA Regnhytten

Her får du overblik over vores arrangementer, gå hjem-møder, åben-hytte-arrangementer og meget mere. Alle arrangementer er gratis for kommunens borgere, virksomhed og institutioner. Kig vores arrangementer igennem - måske der er et, der passer dig!

 

6. august 2020 - Dag for skolelærere, der underviser i natur & teknik, biologi, geografi og fysik/kemi

REGNhytten under Vandmiljø Randers er et gratis skoletjenestetilbud til skolerne i Randers og tilbyder skoletjenesteforløb indenfor områderne: klima og vand.

REGNhyttens mange tilbud
Fra august 2020 tilbyder vi også, at REGNhytten kommer ud på skolen. Forløbet strækker sig over en dobbeltlektion (1,5 time) og er designet til mellemtrinet. Dette tilbud er også gratis, og vi medbringer al materiale til forløbet, når vi kommer ud på skolen.

Kunne du tænke dig at høre mere, om forløbene, den rullende REGNhytte, se REGNhyttens faciliteter eller måske forhøre dig om et fælles samarbejde, så er informationsmødet noget for dig.

Informationsmødet er den 6. august fra kl. 13-14:30 i REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ.

Tilmelding er krævet og skal være sket inden den 4. august til haha@vmr.dk

På informationsmødet vil du også få præsenteret vores helt nye skybrudsmodel. Skybrudsmodellen er en 1 til 1 model af en kælder. Her kan vi vise forskellige styrker af regn, og hvad konsekvenserne kan være for et hus med kælder.

Kom og se, hvordan REGNhytten kan være en aktiv del af din undervisning, og mød dine kolleger fra de andre skoler i kommunen til en snak om, hvordan REGNhytten kan være en værdifuld og relevant del af undervisningen.

Program for informationsmødet

  • Velkomst og oplæg om REGNhyttens skoletjenesteforløb.
  • Præsentation af REGNhyttens modeller og forsøgsopstillinger
  • Hvordan booker jeg et besøg?
  • Kaffe og snak ved bordene
  • Tak for i dag.

Sådan finder du vej til REGNhytten
Adresse: Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ. REGNhytten har egen indgang – se efter p-skilt.

Du kan finde mere information om undervisningsforløbene på vores hjemmeside: REGNhytten, hvor du også altid kan booke besøg i REGNhytten.

11. august.2020 - Aftenarrangement om skybrudssikring

Som boligejer er kælderen dit ansvar at sikre mod oversvømmelse og opstuvning af spildevand. Heldigvis behøver du ikke gøre meget for at undgå ødelæggelser.

Tirsdag den 11. august fra kl. 17-18 ved REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ inviterer vi interesserede kunder ind til en aften om skybrudssikring.

Du vil denne aften få konkrete ideer til, hvordan du med enkle midler kan sikre din kælder og bolig.

Arrangementet kræver ikke tilmelding. Der vil være kage og kaffe/the til alle fremmødte.

 

20. august 2020 - Aftenarrangement om regnvand i haven

Sammen med Haveselskabet og havedesigner, Lone Skjødt fra Grønne Glimt fortæller vi om brug af regnvand i haven.

Spørgsmål som: Hvilke planter er egnet i regnvandsbede, hvad kræver det af jord og plads i haven og mange flere besvarer vi i løbet af aftnen.

Arrangementet er torsdag den 20. august fra kl. 18:30-21:00 i REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ.

Arrangementet kræver ikke tilmelding. Der vil være kage og kaffe/the til alle fremmødte.

5. september 2020 - Plantemarked på Østervold

Mød os til Haveselskabets plantemarked på Østervold.

Den 5. september fra kl. 9:30-12:00 på Østervold, 8900 Randers C. 

Vi er klar med en stand, hvor du kan komme og spørge til regnvandsbede og andre løsninger hvor regnvandet nedsiver eller bruges aktivt i haven. I fagsprog: lokal afledning af regnvand (LAR).

Så er du på udkig efter spændende planter til at fylde i (regnvands)bedet, så siger plantefolk, at september er en rigtig god plantemåned.

16. oktober 2020 - Børnedag i REGNhytten

Tag børn og børnebørn med til en spændende dag i REGNhytten. Lad børnene opleve udfordringer, løsninger og sjov med regnvand.

Lad dem bl.a. prøve aktiviteter som lav din egen sky, byg dit eget nedløbsystem, skyd have og klimaskurke ned med vandpistoler og meget mere.

Børnedag i REGNhytten finder sted fredag den 16. oktober fra kl. 10-14 i REGNhytten på Kristrup Engvej 21, 8960 Randers SØ.

Hele dagen vil der være et væld af aktiviteter for børn.

Arrangementet er gratis og henvender sig til kommunens borgere. Tilmelding er ikke krævet. Vi vil være vært med lidt børnevenligt til gane og mave.