Årsafregning 2023 sendes ud i uge 8

Vi sender årsafregning med opgørelse over dit forbrug i 2023 sammen med første aconto rate for 2024 til dig i uge 8.

Prisberegning

I februar måned sender vi dig en årsafregning med opgørelse over dit forbrug i 2023 og eventuelle differencer i forhold til det, du indbetalte i 2023.

 

Sådan forstår du din årsopgørelse

Årsopgørelsen viser, hvor meget vand du har brugt i 2023. Du kan også se, hvor meget vand du har betalt for. Har du betalt for meget, vil det overskydende blive modregnet i aconto rate for 1. halvår 2024. Har du betalt for lidt, vil det blive medregnet i aconto rate for 1. halvår 2024.

 

Du får også aconto rate for 1. halvår 2024

Sammen med årsopgørelsen for 2023 får du også aconto rate for perioden fra 1. januar til 30. juni 2024. Skal du ifølge årsopgørelsen have penge tilbage, vil dette beløb automatisk blive modregnet i opkrævningen af første aconto rate. Aconto raten er fastlagt ud fra forbruget i 2023. Din regning for 1. halvår 2024 skal betales senest 13. marts 2024. Synes du, at det kan være svært at forstå din regning, eller undrer du dig over, hvordan vi beregner, hvor meget du skal betale, så læs mere på vores side: Forstå din regning.

 

Betalingsfrist og periode 

Du kan forvente at modtage opkrævningen en af de kommende dage. Er du tilmeldt Betalingsservice, vil din opgørelse blive sendt med betalingsoversigten for marts måned. Betalingsfristen er d. 13. marts 2024.

Første aconto rate dækker perioden 1. januar til 30. juni 2024. Anden aconto rate sender vi dig i august, og den skal du betale i september.

 

Her finder du din regning

Om du modtager din årsopgørelse i e-Boks, på mail, via Betalingsservice eller med posten, afhænger af, hvordan du har valgt at modtage din regning fra os. Er du ikke allerede tilmeldt Betalingsservice, vil vi anbefale, at du bliver tilmeldt. På den måde er du sikker på fremover at få betalt til tiden og dermed undgå rykkere. Læs mere om Betalingsservice på siden Betalingsservice. Ønsker du fremover at få din regning i e-Boks. Skal du på e-boks.dk (åbner i et nyt vindue) tilvælge Vandmiljø Randers – du finder den under Øvrige. Læs nogle af de mest stillede spørgsmål, når det kommer til regninger på vores side: Spørgsmål og svar.

 

Find din årsopgørelse og regning på Min Forsyning

Så snart vi har sendt din årsopgørelse til dig, kan du finde den på Min Forsyning. Når du får din aconto rate, kan du finde kundenummer og adgangskode på din regning i øverste højre hjørne. Har du tidligere logget ind på Min Forsyning, kan du allerede nu logge ind med MitID. På Min Forsyning kan du se din årsopgørelse, rette dine personlige oplysninger og tilmelde dig e-regning, så du får din regning på mail fremover.

 

Jeg er i tvivl om, hvem jeg får vand fra

Er du i tvivl om, hvem du får vand fra, kan du på Randers Kommunes hjemmeside nemt tjekke det: Find dit vandværk (åbner i et nyt vindue).

 

Har du ikke fået din årsopgørelse i begyndelsen af marts

Kan du i begyndelsen af marts se, at du ikke har modtaget din årsopgørelse i e-Boks, på mail, via Betalingsservice eller med posten, vil vi gerne, at du kontakter os.

 

Har du spørgsmål til din regning?

Støder du på ord i din regning og opgørelse, som du godt kunne tænke dig at kende betydningen af, er der hjælp at hente på siden: Forstå din regning. Har du spørgsmål til opkrævning, kan du finde svar på siden: Spørgsmål og svar - Betaling og regning. Du kan på siden Priser og betalingsfrister se taksterne for 2024 samt for 2023.

Har du spørgsmål til din regning, er du velkommen til at skrive til os på fas@vmr.dk.

Du kan også ringe til os mandag til torsdag fra kl. 8-15 og fredag fra kl. 8-13. Vi modtager mange mails og opkald i denne tid, og det betyder, at vores svartid er længere end normalt.