Sådan bekæmper vi rotter i kloakken
Når vores skadedyrsbekæmper skal bekæmpe rotter i kloakken, vælger han oftest elektroniske fælder, som både er giftfri og indsamler data digitalt.

Vandmiljø Randers har ca 130 elektroniske rottefælder, som kan sættes op i kloakrør af varierende størrelse. Alle fælder, der opsættes i kloakken, er giftfri.
Sådan virker fælderne
Fælderne bliver monteret i kloakbrønden sådan, at rotterne ikke har mulighed for at komme forbi, men skal igennem fældens åbning.
Fældens sensorer registrerer når en rotte er på vej igennem, og det udløser adskillige ”spyd”, som på én gang slår ned og maser rotten, så den dør. Hurtigt og effektivt.
Efter 15 sekunder kører spyddene op igen, så de er klar til den næste rotte, der kommer forbi. Den nu døde rotte skylles videre ud i kloaksystemet sammen med det andet biologiske materiale i spildevandet.

Rottefælder
Digitale data
Den elektroniske rottefælde registrerer hvor mange gange spyddene har været udløst, og disse data bruger vores skadedyrsbekæmper til at koordinere den videre bekæmpelsesstrategi.
Fælderne sættes op og drives af vores skadedyrsbekæmper. Kom med på tur i rottebilen, og læs mere om hans arbejde (link)
Har du set en rotte?
I Danmark er det lovpligtigt at anmelde det til kommunen, hvis man ser en rotte eller tegn på rotter, uanset om det er på privat eller offentligt område, og både indendørs og udendørs.
Anmeld det via Randers Kommunes hjemmeside randers.dk/rotter (åbner i et nyt vindue)