Kloakarbejde i Århusvej påvirker trafikken

Fra uge 30 og 6 uger frem arbejder Vandmiljø Randers i Århusvej. Personbiler og busser kan passere arbejdsområdet med nedsat hastighed, mens den tunge trafik ledes ad andre veje. Arbejdet er en del af det store kloaksepareringsprojekt i Vorup.

Projektleder Jens Egelund Pedersen Fra Vandmiljø Randers AS Og Projektleder Jesper Madsen Fra Brdr. Møller Har Lagt En God Plan For Kloakarbejdet

Projektleder Jens Egelund Pedersen fra Vandmiljø Randers A/S og projektleder Jesper Madsen fra Brdr. Møller har lagt en god plan for kloakarbejdet, så trafikken generes mindst muligt. Foto: Vandmiljø Randers A/S

Af: Christina Fredholm Nielsen, Kommunikation, web & SoMe

 

Mens de fleste nyder deres sommerferie, trækker Brdr. Møller i arbejdstøjet og går i gang med at etablere to nye spildevandsledninger i Århusvej, som en del af Vandmiljø Randers’ kloaksepareringsprojekt i Vorup. Det drejer sig om en ledning fra hjørnet Vorup Boulevard/Århusvej og frem til Elmevej med to afstikkere over til Århusvej 49 og 51, samt en ledning på strækningen ud for ejendommene på Århusvej 22-24, med en boring på tværs af Århusvej over til ejendommene på Agnetesvej.

Arbejdet i Århusvej påbegyndes i uge 30 og forventes afsluttet uge 36.

Fokus på sikkerhed og afvikling af trafik

”De nye spildevandledninger skal placeres ude i Århusvej, under asfalten. Det kan måske virke skørt for nogle, for hvorfor lægger vi dem ikke bare i fortovet eller cykelstien, så vi ikke skal genere biltrafikken? Det er simpelthen fordi, der i forvejen i fortovene ligger en masse andre ledninger, såsom vand, fjernvarme og vores egne ledninger, som forsat skal bruges til regnvand. Derfor er der simpelthen ikke plads til vores nye spildevandsledning også”, forklarer projektleder Jens Egelund Pedersen og forsætter ”For at genere trafikken mindst muligt, bliver ledningerne etableret med en styret underboring. Det betyder, at vi kun skal grave enkelte huller, fremfor at grave hele vejen op på den godt 300 meter lange strækning.”

Selvom Vandmiljø Randers har stort fokus på at genere omgivelserne mindst muligt, så kan det ikke undgås, at trafikken bliver påvirket, mens arbejdet står på. ”Vi er nødt til at sørge for, at det er sikkert for entreprenørens medarbejdere at gå på arbejde, samtidig med der skal være plads til deres forskellige maskiner. Derfor har vi i samarbejde med Brdr. Møller, Randers Kommune og politiet lagt en plan for, hvordan vi håndterer trafikken i området, mens arbejdet står på”, fortæller Jens Egelund Pedersen. ”Den tunge trafik ledes helt uden om området via Clausholmvej og Grenåvej, mens vi lægger køreplader ud på cykelsti/fortov i den nordgående side af Århusvej for at lave en kørebane for den trafik, der kommer fra syd. Århusvej bliver derfor noget smallere i perioden, men der er åbent for trafik i begge retninger, ligesom busserne også forsat kan køre ad Århusvej” siger han.

Omkørsel for nordgående cyklister

Gravearbejdet påvirker også de gående og cyklisterne på strækningen. Cyklister i nordgående retning (mod åen) ledes ned ad Gormsvej, via Holmsgårdsvej og tilbage på Århusvej via Hans Bojes Alle. Sydgående cyklister, og gående i begge retninger skal deles om fortovet i den sydgående side. Cyklister bliver bedt om at stige af og trække på strækningen, så der er plads til alle. 

Cyklister I Nordgående Retning Ledes Udenom Gravearbejdet. Der Er Opsat Skiltning.

Cyklister i nordgående retning ledes udenom gravearbejdet. Der er opsat skiltning.

Det store separeringsprojekt i Vorup

Separatkloakeringen i Vorup er en vigtig del af Randers Kommunes indsats for at fremtidssikre bydelens infrastruktur og beskytte både miljø og ejendomme mod fremtidens øgede regnmængder. Vandmiljø Randers har derfor gennemført flere separeringsetaper i bydelen over de sidste mange år, men der er stadig nogle etaper tilbage før hele bydelens kloaksystem er delt op.

Ved at adskille regnvand og spildevand i to separate ledninger reduceres presset på spildevandskloakken, når det regner, og dermed mindskes risikoen for uønsket spildevand i kældre og på veje. Det betyder færre miljøpåvirkninger og en mere robust kloakstruktur, der kan håndtere fremtidens mere ekstreme regnhændelser. Det betyder også, at de store mængder regnvand kan ledes til et regnvandsbassin, og derfra videre ud i Gudenåen, mens det kun er spildevand, der pumpes videre til behandling på renseanlægget.

Ved yderligere spørgsmål:

Uge 28 og 29
Ferieafløser 
Ole Søby
Projektleder
Tlf. 3841 1238

Uge 30 og frem
Jens Egelund Pedersen
Projektleder
Tlf. 3841 1294