Må du færdes på et frossent regnvandsbassin?

Vores bassiner ligner søer - men er det ikke! De er tekniske anlæg, og det er derfor ikke tilladt at færdes på isen på vores regnvandsbassiner.

Vinter og frost

Snedækket bassin

 

Det er koldt! Og vejrudsigten lover kulde også de kommende dage. Med vedvarende kulde og temperaturer ved frysepunktet, så fryser vores regnvandsbassiner til. Selvom de flere steder ligner søer, så er de tekniske anlæg. Det er ikke tilladt at færdes på isen ved regnvandsbassinerne.

I Vandmiljø Randers har vi tæt ved 100 bassiner, der alle har til formål at forsinke regnvandet, inden vandet bliver ledt ud til nærmeste vandløb. Vores bassiner har flere steder et permanent vandspejl, som er med til at rense regnvandet. I perioder med frost fryser langt de fleste vandspejle til is.

 

Ikke tilladt at gå på isen på vores bassiner

Randers Kommune skriver på deres hjemmeside, at isen kan betrædes ved istykkelse over 13 cm på to af vores bassiner. Da det er vores ejendom, er vi ikke enige. Det er ikke tilladt på nogen som helst bassiner - heller ikke disse to bassiner:

  • Regnvandsbassin ved Thorupdal (Dronningborg/Tjærby)
  • Regnvandsbassin ved Fiskergården (v. Hobrovej)

Læs, hvor i kommunen du kan færdes på isen, og hvordan du skal gebærde dig på Randers Kommunes hjemmeside: Pas på ! - Isen er usikker (link åbner i et nyt vindue)