Aarsopgoerelse


Sådan forstår du din årsopgørelse

Årsopgørelsen viser, hvor meget vand du har brugt i 2019. Du kan også se, hvor meget vand du har betalt for. Har du betalt for meget, vil det overskydende blive modregnet i aconto rate for 1. halvår 2020. Har du betalt for lidt, vil det blive medregnet i aconto rate for 1. halvår 2020.

 

Du får også aconto rate for 1. halvår 2020

Sammen med årsopgørelsen for 2019 får du også aconto rate for perioden fra 1. januar til 30. juni 2020. Din regning for 1. halvår 2020 skal betales senest 16. marts 2020. Synes du, at det kan være svært at forstå din regning, eller undrer du dig over, hvordan vi beregner, hvor meget du skal betale, så læs mere på vores side: Forstå din regning.

 

Her finder du din regning

Om du modtager din årsopgørelse i e-Boks, på mail, via Betalingsservice eller med posten, afhænger af, hvordan du har valgt at modtage din regning fra os. Er du ikke allerede tilmeldt Betalingsservice, vil vi anbefale, at du bliver tilmeldt. På den måde er du sikker på fremover at få betalt til tiden og dermed undgå rykkere. Læs mere om Betalingsservice på siden: Betalingsservice. Ønsker du fremover at få din regning i e-Boks. Skal du på e-boks.dk (åbner i et nyt vindue) tilvælge Vandmiljø Randers – du finder den under Øvrige. Læs nogle af de mest stillede spørgsmål, når det kommer til regninger på vores side: Spørgsmål og svar.

 

Find din årsopgørelse og regning på Min Forsyning

Så snart vi har sendt din årsopgørelse til dig, kan du finde den på Min Forsyning. Når du får din aconto rate, kan du finde kundenummer og adgangskode på din regning i øverste højre hjørne. Har du tidligere logget ind på Min Forsyning, kan du allerede nu logge ind med NemID. På Min Forsyning kan du se din årsopgørelse, rette dine personlige oplysninger og tilmelde dig e-regning, så du får din regning på mail fremover.

 

Prisen stiger lidt

Får du dit drikkevand fra et af Vandmiljø Randers’ vandværker eller vandforsyningsområder, vil du på din regning se, at vi fremover også opkræver 0,63 kr. inkl. moms pr. forbrugt m3 for grundvandsbeskyttelse. Selve driftsbidraget på drikkevand stiger ikke. For en familie med 2 voksne og 2 børn vil driftsbidraget typisk stige med ca. 75 kr. om året – beregnet ud fra et normalt årligt forbrug på 120 m3.

Vandafledningsbidraget – altså det, du betaler for at bruge kloaksystemet – afregnes også i m3. Her bruger vi aflæsningen af din vandmåler, så du betaler for samme antal m3. I 2020 er vandafledningsbidraget steget med 1,30 kr. inkl. moms pr. forbrugt m3. For en familie med 2 voksne og 2 børn vil vandafledningsbidraget typisk stige med ca. 156 kr. om året. Stigningen i vandafledningsbidraget skyldes, at vi øger vores indsats for at forbedre kloaksystemet i Randers Kommune, bla. ved separatkloakering og klimatilpasning.

Du kan altid finde vores priser og betalingsfrister på siden: Priser og betalingsfrister.

 

Jeg er i tvivl om, hvem jeg får vand fra

Er du i tvivl om, hvem du får vand fra, kan du på Randers Kommunes hjemmeside nemt tjekke det: Find dit vandværk (åbner i et nyt vindue).

 

Har du ikke fået din årsopgørelse i begyndelsen af marts

Kan du i begyndelsen af marts se, at du ikke har modtaget din årsopgørelse i e-Boks, på mail, via Betalingsservice eller med posten, vil vi gerne, at du kontakter os.