1. Forside
  2. Spildevand
  3. Renseanlæg
  4. Besøg et renseanlæg

Besøg et renseanlæg

 

Vandmiljø Randers A/S tilbyder kommunens skoleelever viden og indsigt i spildevandets vej – fra det forsvinder ned i afløbet, til det bliver ledt ud i vandløb og fjorde.

På renseanlægget følger vi spildevandet fra indløb, hvor vi modtager det beskidte vand, til udløb, hvor vi leder det rensede vand ud. Tilbuddet er gratis, da vi ønsker at udbrede kendskabet til rensning af spildevand i Randers kommune. Besøget tager 1 til 1½ time alt efter, hvor mange spørgsmål der er.

Rundvisning tilpasset alderstrin

Vi tilrettelægger forløbet efter elevernes alder og tilbyder rundvisninger for følgende klassetrin:

  • 4. – 7. klasse
  • 8. klasse – gymnasier

Opdelingen sikrer, at eleverne får et relevant udbytte af rundvisningen. Derudover prioriterer vi elevernes sikkerhed meget højt under besøget.

Vi laver rundvisninger på følgende anlæg:

  • Randers Centralrenseanlæg
  • Langå Renseanlæg

Praktiske oplysninger

Alle rundvisninger finder sted inden for normal arbejdstid kl. 08.00 - ca. kl. 15.30.

Af sikkerheds- og hygiejnemæssige årsager har vi nogle regler på vores anlæg, som alle skal følge. Vi orienterer om reglerne, inden rundvisningen begynder.

Antal elever: Minimum 10 og maksimum 30 elever.

Rundvisningen foregår udendørs, så husk praktisk tøj.

Vi har desværre ikke ramper, elevatorer m.m., og rundvisningerne egner sig derfor ikke til folk i kørestol eller folk, der er dårligt gående.

Forbered jer

Vi forventer, at I arbejder med emnet spildevand forud for rundvisningen - det giver det største udbytte for både jer og os. Find inspiration her på siderne og få gerne eleverne til at forberede spørgsmål.

Husk, at I besøger en arbejdsplads - vis hensyn.

Sidst opdateret 24-04-2018

Download plakat