1. Forside
  2. Klima
  3. Klog på klima og kloak

Klog på klima og kloak

 

Kender du din kloak?

Hvis svaret er nej, er du langt fra alene. Mange danskere køber hus uden at spørge til kloakkens tilstand, selvom de i øvrigt gør, hvad de kan for at sikre sig med fx tilstandsrapporter og rapporter over husets elinstallationer.

En utidssvarende, ødelagt eller underdimensioneret kloak kan blive en dyr fornøjelse. Problemer med kloakken på din grund er nemlig altid dit eget ansvar, Vandmiljø Randers har udelukkende ansvaret for kloakledningerne ude i vejen og for de stikledninger, der forbinder dem med kloakken på din grund. 

Du kan i folderen 'Hvem ejer kloakken?' læse om, hvordan du finder/kender ejergrænsen.

Er din kloak klimaklar?

En nedslidt eller misvedligeholdt kloak kan være en ubehagelig overraskelse for en nybagt husejer. Det er dog ikke kun nye købere, der kan have gavn af at kende kloakkens tilstand, det kan du også, hvis du har boet i dit hus i flere år.

Klimaforandringerne betyder nemlig, at vi kan se frem til mere vand – og det både fra oven og fra neden. Derfor er det vigtigt, at du allerede nu får styr på, om dit hus og din grund er sikret mod højere grundvandsstand og mere regn. 
Vil du være på forkant med udviklingen og allerede nu finde ud af, hvordan du bedst fremtidssikrer din kloak, så begynd fx med at få et af de gratis klimatilpasningstjek, som udbydes af fagfolk over hele landet.

Du kan i øvrigt læse mere om klimatilpasning via linket til højre.
Sidst opdateret 12-08-2019