1. Forside
  2. Nyheder

Gravearbejde gør Grenåvej et-sporet

22-10-2018

Vandmiljø Randers A/S er nu ved at være nået så langt med opførelsen af en ny pumpestation på Tronholmen, at arbejdet rykker over på modsatte side, hvor forsyningen nedlægger den gamle pumpestation og forbinder kloaksystemet ved at føre en ledning under Grenåvej. Gravearbejdet gør, at trafikanter, der skal ud af Randers via Grenåvej fra mandag den 29. oktober og frem til søndag den 11. november kan opleve længere transporttid. Kloakarbejdet på hjørnet af Tronborg indsnævrer midlertidigt Grenåvej til et spor i udadgående retning.

Lige efter venstresvinget fra Randers Bro ud ad Grenåvej ved Tronborg graver Vandmiljø Randers fra mandag den 29. oktober til søndag den 11. november. En nedslidt og utidssvarende pumpestation skal nedlægges, og spildevandssystemet skal tilkobles den nye pumpestation på modsatte side ved Tronholmen.

”Den gamle pumpestation, man har kunnet se dækslet af i fortov og cykelsti lige på hjørnet af Tronborg, er nedslidt, dårlig indrettet og medfører store omkostninger til vedligeholdelse og giver et dårligt arbejdsmiljø for mandskab. Det er rettidig omhu, at den sløjfes og erstattes,” siger produktionschef ved Vandmiljø Randers, Michael Sønder Jensen, der ikke lægger skjul på, at fornyelsen vil forbedre forsyningssikkerheden markant.

”Den nye pumpestation, der blev påbegyndt i uge 42 på Tronholmsiden, er indrettet med energieffektive pumper, der vil give en væsentlig driftsbesparelse, og mandskabets sikkerhed og arbejdsmiljø ved vedligeholdelse bliver markant forbedret”, fortæller Michael Sønder Jensen.

Den nye pumpestation har i nogen tid været et stort ønske hos Vandmiljø Randers, da effektiviteten af den gamle pumpestation har været for nedadgående. 

”Skåret helt ind til benet, så ønsker vi at frakoble pumpestationen på Grenåvej i tide, så der ikke løber spildevand på gaden,” fortæller Michael Sønder Jensen og håber, at den klare melding om risikoen for lort på gaden kan øge forståelsen for det nødvendige gravearbejde og mildne generne, som gravearbejdet vil medføre for trafikanterne.

Du kan læse resten af pressemeddelelsen på vores side: pressemeddelelser.

View fra den gamle pumpestation på Grenåvej over til der, hvor den nye pumpestation skal være på Tronholmen. Dækslet i fortov og cykelsti er den pumpestation, som Vandmiljø Randers nedlægger i uge 44-45. 

Læs den tidligere nyhed, hvor vi  også forklarer grunden til den nye pumpestation og nedlæggelsen af den gamle.