1. Forside
  2. Nyheder

Faldende bakterietal - Mejlby Vandværk

06-12-2017

Bactiquant-prøverne (de interne endagsprøver som viser bakteriernes aktivitetsniveau) viser et nedadgående aktivitetsniveau i ledningsnettet samt på vandværket. Vi foretager disse prøver ugen ud for at følge forureningen tæt.

Vi har sporet forureningen til at være sket inde på selve vandværket. Vi har derfor fortsat UV-desinfektionsanlæg på vandet fra vandværket samt en restforurening i ledningsnettet. UV-anlægget vil være i drift, indtil renoveringsarbejdet er færdigt på vandværket. Vandet har fra den 27. november været behandlet af UV-anlægget.

Kogeanbefalingen gælder fortsat pga. restforureningen i ledningsnettet.

Hvilken bakterie er skyld i forureningen?

Flere af jer har spurgt til, hvilken bakterie der er skyld i forureningen. Sådan et svar kan vi ikke give jer.

I vandet er der altid bakterier, også kaldet mikroorganismer. Vi undersøger regelmæssigt vandets kvalitet ud fra fire parametre:

Vi har ikke målt hverken coliforme baktier eller E. coli i vandet ved de officielle analyser den 23. og 28. november (dyrkningsprøverne). Og vores interne prøver (bactiquant-prøverne) tyder på, at forureningen er aftagende. Den næste officielle analyse, der udtages den 8. december, skulle vi kende svaret på ca. den 13. december. Den analyse vil kunne bekræfte eller afkræfte, om der findes restforurening i ledningsnettet.

Du kan læse mere på, Hvad er kimtal og Sådan forstås en vandanalyse samt læse hele hændelsesforløbet under Driftsforstyrrelse.

Vigtigt at du tilmelder dig SMS-service

Derudover kan vi kun på det kraftigste anbefale, at du får tilmeldt dig vores SMS-service samt får tjekket, hvem i din husstand, som modtager SMS fra os. Tjek det her: www.vmr.dk/om-os/smsservice/